16 Mayıs 2012 Çarşamba

Engelliler Haftası.,,,

SALİHLİ’DE ENGELLİLER HAFTASI; 
ENAD ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
     Salihli’de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Salihli’deki engelliler ve engelli aileleri Kaymakam Ertan Peynircioğlu’nu ve Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay’ı makamlarında ziyaret ettiler.
     Etkinlik kapsamında ayrıca Salihli Kipa AVM’de Salihli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezince hazırlanan resim ve el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.
    Etkinlik kapsamında ilk olarak Kaymakam Ertan Peynircioğlu’nu makamında ziyaret eden Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ENAD) Salihli şubesi ve Salihli Tüm Engelliler ve Aileleri Kültür Yardımlaşma Destek Derneği üyeleri, engellilerin günlük hayat içerisinde karşılaştıkları sıkıntıları kaymakam Peynircioğlu’na ileterek özellikle resmi dairelerde yaşadıkları mimari sıkıntıların giderilmesini talep ettiler.
     Salihli’ye bir bakım ve rehabilitasyon merkezi açılmasını isteyen dernek üyeleri ayrıca korumalı işyerleri açılarak engellilerin iş sahibi olabilmelerinin sağlanmasını istediler. dernek üyeleri Peynircioğlu’na destek ve yardımları için teşekkür ederek kendisini bugün kurşunlu piknik alanında düzenleyecekleri pikniğe davet ettiler.
     Kaymakam Peynircioğlu ise ziyaretleri için engelliler dernekleri üyelerine teşekkür ederek engellilerin toplum içerisinde daha rahat koşullarda bir hayat sürdürebilmesi için gereken gayreti göstermeye devam edeceklerini ifade etti.
     Sonrasında Salihli Belediye Binasına gelerek Başkan Mustafa Uğur Okay’ı makamında ziyaret eden engelliler dernekleri üyeleri Başkan Okay’a engelliler parkını Salihli’ye kazandırdığı ve engelli vatandaşlar için özel tasaranmış minibüsü hizmete açtığı için teşekkür ettiler. Başkan Okay’a engelliler haftası etkinlikleri hakkında bilgiler veren dernek üyeleri engellilerin yaşadığı sorunları Okay’a ileterek bugün düzenleyecekleri pikniğe davet ettiler.
    Başkan Okay ise ziyaretleri ve engelliler haftasındaki çalışmaları için engelli aileleri dernekleri üyelerine teşekkür etti. Avrupa’da engelli insan oranının %6-7’lerde olduğunu söyleyen Okay, Türkiye’de ise bu oranın %12’lerde olduğunu söyledi.
    Salihli’nin bu konuda Türkiye’nin çok daha üzerinde bir kent olduğunu belirten Başkan Okay; “Salihli halkının bu konuda duyarlı olması ve derneklerimizin çalşmaları sayesinde çok iyi seviyelerdeyiz. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
    Sonrasında ise Salihli Kipa AVM’de Salihli Eğitim Uygulama Okulu tarafından hazırlanan resim ve el sanatları sergisi açılarak sergilendi. (Salihli, 12 Mayıs 2012 Cumartesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder